Femeile şi lipsa dorinţei sexuale

Totul despre love & sex , aici au acces doar persoanele +18.

Moderators: © Haineken™, © Haineken™, © Haineken™

User avatar
FCD în ADN
Membru
Membru
Posts: 367
Joined: Thu Apr 04, 2013 8:14 pm
11
Status: FCD
Detinator Steam: Da
Location: Bucuresti

Femeile şi lipsa dorinţei sexuale

Post by FCD în ADN »

Moştenirea combinaţiilor de cuvinte populare este cel mai frumos spectacol lingvistic prin care nişte bătrani neşcoliţi au descris viaţa ironizându-o sau plângându-i pe umăr… Nu abandonaţi, încă citiţi un articol despre sex şi cu atât mai mult azi când vreau să discutăm despre un sentiment fără de care sexul nu ar mai avea aceeaşi valoare: dorinţa.

Scurta introducere în “limba şi literatura română” a fost doar un pretext ca să vă amintesc o vorbă bătrânească, dar de un adevăr incontestabil: “Lucrurile cele mai frumoase durează puţin”. La fel şi dorinţa sexuală a femeilor. Deşi este legătura cu plăcerea necondiţionată a corpului, dorinţa sexuală se naşte subit şi moare la fel de subit, mai ales în cazul femeilor.

E un motor de legătură între creier, simţuri şi poate inimă care porneşte sau nu. Ca şi motorul unei maşini. Uneori depinde de factori interni, alteori de factori externi.

De câte ori aţi trăit momentul stânjenitor în care trebuia să mărturisiţi: “nu am chef azi, nu am dispoziţie, nu îmi doresc sex, adică nu te doresc pe tine”? Sau, mai bine spus, de câte ori aţi inventat motive pentru a vă exprima această lipsă de poftă? Poate aţi fost descumpănite, poate v-aţi pus milioane de întrebări - doar doar o să vină un motiv pentru stările temporare de frigiditate.

Doar că motivele nu trebuie să fie inventate, ele există, tu doar trebuie să le identifici si apoi să găseşti o soluţie. Întotdeauna există un motiv – “nu se întâmplă nimic, absolut nimic, niciodată fără un motiv” spuneau tot bătrânii de care pomeneam mai sus.




• Cel mai comun motiv care te poate pune în situaţia de a experimenta pierderea dorinţei sexuale este utilizarea anticoncepţionalelor. Majoritatea pilulelor contraceptive conţin o formă de estrogen care creşte producţia unei proteine ce transportă hormoni în fluxul sanguin. Hormonul care se leagă cel mai mult de această proteină este testosteronul. Din moment ce testosteronul satisface dorinţa sexuală, multe femei încep să se simtă blazate atunci când vine vorba de sex, practic. În adolescenţă sau în jurul vârstei de 20 de ani contraceptivele pe bază de hormoni nu au un impact atât de sesizabil, însă o dată cu vârsta nivelul hormonilor începe să scadă natural, iar lipsa de dorinţă sexuală poate deveni o realitate surprinzătoare sau chiar dureroasă.

• Un fenomen similar se produce în timpul menopauzei din cauza declinului nivelului hormonal. Ovarele femeii produc aproximativ jumătate din testosteron – odată ce ovarele nu mai funcţionează (nu mai sunt acolo sau nu mai primesc semnalul de la creier pentru a elimina hormoni sexuali), dorinţa de a întreţine relaţii sexuale se retrage în carapacea ei. Totuşi, nivelul dorinţei sexuale poate fi bine conservat dacă profilul psihologic te ajută.
Mai mult, studiile au arătata că femeile care au avut, înainte de menopauză, o viaţa sexuală satisfăcătoare se vor bucura de sex şi după începerea menopauzei: se vor simţi mai dornice şi mai satisfăcute.

Aminteşte-ţi şi că excitarea simţurilor unei femei nu este dependentă doar de stimularea fizică ci şi de un mediu emoţional primitor.

• Dorinţă poate să fie sau să nu fie şi în conformitate cu stilul de viaţă: dacă eşti o femeie activă, deschisă la nou şi fluxul sanguin va ajunge la toate ţesuturile organelor tale genitale şi le va impulsona…

• Satisfacaţia faţă de relaţia ta poate fi sau nu un imbold sexual. Resentimentele, furia, epuizarea au tendinţa de a strivi dorinţa sexuală. Într-un astfel de caz dorinţa ta sexuală stă în mâinile tale, în voinţa ta de a-ţi echilibra viaţa, de a-ţi schimba stilul de viaţă.
Image

Return to “Love & sex”