04-12-2013, 01:18 AM
![[Image: 2.jpg?width=610]](http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7906/10736012/7/2.jpg?width=610)
Astăzi a fost prezentată cea de-a patra ediţie a Cupei Hagi Danone, cea mai mare competiţie de fotbal din România pentru copiiicu vârste între 10 şi 12 ani. Organizată de Fundaţia “Gheorghe Hagi”şi Danone România, Cupa Hagi Danone le va oferi şi în acest an copiilor pasionaţi de fotbal şansa de a-şi dovedi talentul şi dorinţa de afirmare.
Ambasadorul competiţiei va fi şi în acest an Gheorghe Hagi. “Regele” fotbalului românesc,împreună cu Danone România,îi vor îndruma pe copii să-şi punăîn valoare calităţile de campioni într-o competiţie din care învaţă despre valorile sportive adevărate, dar şi despre cum se pot dezvolta sănătos, prin mişcare şi alimentaţie echilibrată.
„În copilărie, fiecare dintre noi şi-a dorit săîşi urmeze visul. Mulţi dintre cei care au reuşit, au făcut-o şi pentru că le-a întins cineva o mână de ajutor. Acum, prin această competiţie, mă bucur căşi eu, la rândul meu, pot face acest lucru. Îmi doresc să aud peste ani că aici, la Cupa Hagi Danone, a început cariera cât mai multor fotbalişti de succes”, a declarat Gheorghe Hagi, ambasadorul Cupei Hagi Danone.
La Cupa Hagi Danone 2013 participă echipele campioane ale fiecărui judeţ din România. Acestea se întâlnesc în cadrul a şapte turnee zonale, câştigătoarele acestora calificându-se la Turneul Final, alături de echipa campioană en-titre, Atletico Arad.
Din cele şapte etape zonale, două au avut deja loc: Cluj-Napoca (30-31 martie) şi Galaţi (6-7 aprilie), câştigătoare fiind echipele CFR Cluj şi Otelul Galaţi. Vor urma alte cinci etape zonale: Piteşti (13-14 aprilie), Suceava (20-21 aprilie), Sibiu (27-28 aprilie), Timişoara (11-12 mai) şi Ploieşti (24-25 mai).
„Prin proiectul Cupa Hagi Danone îi încurajăm pe copii să adopte un stil de viaţă sănătos, bazat pe mişcare şi alimentaţie echilibrată, dar şi valori puternice de campion, pe care numai o competiţie sportivă le poate inspira. Cupa Hagi Danone este însă mai mult decât o competiţie sportivă, este un îndemn de a crede în visul tău şi de a avea curajul să-l urmăreşti şi să-l împlineşti. Pentru Danone România acest program reprezintă şi o contribuţie semnificativă în societatea românească, totalizând peste 1 milion de euro investiţi în organizarea competiţiei, dar, mai ales, este un motiv de mândrie că am susţinut în aceşti patru ani peste 15.000 de copii să-şi trăiască visul”, a explicat Dieter Schulz, Director General Danone Europa de Sud-Est.
Turneul final al Cupei Hagi Danone 2013 va avea loc la Arad, pe stadionul “Francisc von Neumann”, între 30 mai şi 1 iunie. Pe 30 şi 31 mai se vor disputa meciurile din grupe şi cele eliminatorii, iar pe 1 iunie, de Ziua Copilului, se va disputa marea finală naţională.
Câştigătoarea Cupei Hagi Danone din acest an va reprezenta din nou România la Finala Internaţională a Cupei Naţiunilor Danone, la care vor participa echipe din 32 de ţări. Astfel, între 5 şi 7 septembrie 2013, campionii noştri se vor întâlni la Londra cu Zinedine Zidane, ambasadorul Cupei Naţiunilor Danone, şi vor intra în joc pentru marele trofeu mondial.
Cupa Hagi Danone este parte din turneul de fotbal Cupa Naţiunilor Danone, destinat copiilor între 10 şi 12 ani, susţinut de FIFA şi organizat la nivel internaţional de grupul Danone încă din anul 2000.În România Cupa Hagi Danone este organizată cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale şi al Federaţiei Române de Fotbal.